Tasarım Yarışması Soruları ve Cevapları

16 Nisan 2021 Cuma

Soru 1: Tasarım yarışmasına ilişkin belgelerin bulunduğu ve  ''Yarışmacılar, ön başvuru formunu, yarışma şartnamesini, belirlenen alanın dwg formatında plankotesini, alanın güncel fotoğraflarını ve hava resimlerini www.yitdb.ibu.edu.tr adresinden indirebilirler.'' şeklinde belirtilen adres çalışmamaktadır.  Yarışma katılımcılarının bu belgelere ulaşabileceği alternatif bir kaynak var mıdır? 

Cevap 1: Tasarım yarışmasına ilişkin belgeler web sayfasına eklenmiştir. Bu linkten indirebilirsiniz.

 

Soru 2: Şartnamenin 7. maddesinde bahsi geçen (Yarışmacılar, ön başvuru formunu, yarışma şartnamesini, belirlenen alanın dwg formatında plankotesini, alanın güncel fotoğraflarını ve hava resimlerini www.yitdb.ibu.edu.tr adresinden indirebilirler.) internet adresinden dwg, fotoğraflara vs. erişemedim. 

Cevap 2: Bahsi geçen belgeler web sayfasına eklenmiştir. Bu linkten indirebilirsiniz.

 

Soru 3: Tasarımda dikkat edilecek unsurlar, değerlendirmede jürinin öncelik verdiği ölçütler nelerdir? Örneğin sürdürülebilirlik tasarımda dikkat edilen bir etken mi? Kapıda geçiş sistemi şu anki şekliyle mi sürdürülmeli, farklı öneri yapılabilir mi?

Cevap 3: Şartnamede yazan ölçütler esastır. Tasarlanacak giriş kapısı farklı bir alanda konumlanacak. Şartname ve diğer belgelere bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

Soru 4: Tasarım yapacağımız giriş üniversite sitesinde yerleşke krokisinde belirtilen a kapısı mıdır? A girişinde bulunan durağın arkasındaki yeşil alanı ( ya da çevresinde bulunan yeşil alanları) tasarımımıza dahil edebilir miyiz? Şartnamede dwg dosyası için belirtilen linkten herhangi bir dosyaya ulaşılamıyor. Dwg dosyasına nasıl ulaşabiliriz?

Cevap 4: Belgeler web sayfasına eklenmiştir. Bu linkten indirebilirsiniz. Kapının tasarlanacağı alan farklı bir konumdadır.

 

Soru 5: Bize verilen alanın ne kadar önüne, arkasına, yanına geçebiliriz? Herhangi bir güvenlik noktasını tasarımımızda düşünmeli miyiz?

Cevap 5: Plankotesini verilen alan içerisinde gerekçesiyle birlikte açıklanmalıdır. Güvenlik noktasından kastınız tam olarak anlaşılamadı. Giriş kontrol gibi bir şey kastediliyorsa kapının öyle bir işlevi olmayacaktır.

 

Soru 6: Ekip olarak yarışmaya katılmaya karar verdik, tek bir ön başvuru formu doldurup mu mail atmalıyız?

Cevap 6: Tek bir ön başvuru formu yeterlidir.

 

Soru 7: Grup olarak katılmak istiyoruz da başvuru formunu nasıl doldurmalıyız?

Cevap7: Ekip başı formu doldurmalıdır. Ön başvuru formunda ismin yanına ekip numarası belirtilmelidir.