"SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ" Kapsamında Üniversitemizde Bulunan Tüm Musluklarına Perlatör Monte İşlemi

07 Haziran 2024 Cuma


Üniversitemiz sahip olduğu değerler ve ilkeler ışığında; akademik ve idari faaliyetlerini sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılığı temel politikaları arasına alarak, 2024-2028 yılı Üniversitemiz stratejik planını bu ilkler ışığında belirlemiştir. Bu kapsamda Üniversitemiz Stratejik Planında “A5 Üniversitenin Faaliyetlerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) Çerçevesinde İyileştirmek" amacının hedeflerinden biri olarak "Hedef (H5.5) Üniversitemizde 2028 yılına kadar kişi başı su ayak izinin azaltılması" ilkesi belirlenmiştir.
Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı da  bu hedefi sağlamak üzere elinden geleni yapmak üzere gerekli hassasiyeti göstermek üzere çalışmalarına hız vermiş ve vermeye de devam edecektir.
Küresel iklim değişikliğinin yoğun olarak hissedildiği Akdeniz kuşağında yer alan ülkemiz yüksek risk grubu sınıfında yer almaktadır. Yapılan tahminlere göre 21. Yüzyılın sonunda, ülkemizdeki su kaynaklarında yaklaşık %25 oranda azalış beklenmektedir.
Sn. Emine ERDOĞAN Hanımefendinin Himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda “SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ” başlatılmıştır.
Üniversitemiz su kaynaklarında da azalış her geçen gün hissedilmektedir. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı olarak biliyoruz ki Su vatandır!  Tüm bunlardan dolayı üniversitemizde bulunan tüm musluklara perlatör takıyoruz.
Sıfır Atık Projesi’ni de destekleyecek olan Suda Sıfır Kayıp teması ile yola çıktığımız Su Verimliliği hareketimize kesintisiz devam etmesini istiyoruz.
Su Verimliliği; ancak siz değerli öğrencilerimiz ve personellerimizle birlikte olursa başarılı olabilir.